Stichting Grote Huis Welna

Sinds de jaren 80 verzorgt Van Herk BV het buitenschilderwerk van het Grote Huis Welna, de Koepel en het voormalige koetshuis de Buys Ballotschuur, gelegen op het familielandgoed Welna. Deze gebouwen, die samen zijn ondergebracht in de Stichting het Grote Huis Welna, stammen uit het eind van de 19e eeuw, een periode dat veel met hout werd gewerkt. Ook voor glasreparatie doet mevrouw I. Gorter van de Stichting het Grote Huis graag een beroep op de professionele hulp van Van Herk BV.

“De firma Van Herk is een betrouwbare partner met wie wij, samen met landgoed Welna sinds 2007, een onderhoudscontract hebben afgesloten”, aldus mevrouw Gorter. “Wij weten dat onze gebouwen er zo altijd netjes bij staan en dat alles aan het eind van de 10 jaar nog steeds uitstekend in de verf staat. Eens in de zoveel tijd loopt een bekwame medewerker van Van Herk BV de gebouwen helemaal na en herstelt wat nodig is. Hout werkt en bijvoorbeeld bij de donkergroene Buys Ballotschuur hebben we te maken met grote temperatuurverschillen; dan is goed onderhoud essentieel”.

Bij de Buys Ballotschuur treffen wij Geert van Egteren, professioneel schilder van Van Herk BV. Hij is bezig met het jaarlijkse onderhoud en neemt hierbij als houtrotspecialist ook slechte houtdelen onder handen. Medewerkers van Van Herk BV zijn volledig op de hoogte van de nieuwste epoxytechnieken, die essentieel zijn voor goed onderhoud van bijvoorbeeld deze 19e eeuwse panden. “Maar ook bij modernere huizen en in geval van bijvoorbeeld glasschade wordt altijd goed gekeken of eventuele reparatie aan kozijnen noodzakelijk is. Van Herk BV verzorgt dan het totale pakket”, aldus de heer Van Egteren.

Mevrouw Gorter is erg te spreken over de medewerkers van Van Herk. “Het zijn vakkundige mensen, die ik probleemloos de sleutel van het Grote Huis toevertrouw. En ze zijn trots op hun werk”.  

Een deel van het Grote Huis Welna en haar omliggende gebouwen wordt verhuurd aan gasten uit heel Nederland. “De firma Van Herk is snel, punctueel en flexibel. We kunnen duidelijke afspraken met ze maken wanneer ze komen en wanneer een klus weer moet zijn afgerond en dat is heel prettig in verband met onze gasten. Zij zijn natuurlijk niet zo gecharmeerd van steigers en komen hier mede voor de rust”.
 
Het enthousiasme van mevrouw Gorter voor het schilderwerk van Van Herk BV heeft ertoe geleid dat zij sinds enkele jaren ook vaste schilder zijn van het buitenwerk van andere huizen op het Landgoed Welna. “Onze gasten zien het meteen als de schilder weer langs is geweest en kunnen dat enorm waarderen. Als alles mooi is geschilderd, dan straalt dat uit op de hele Stichting het Grote Huis. Dat is toch wel je visitekaartje”, aldus een tevreden mevrouw Gorter.

Impressie van huidig project

Impressie Stichting Grote Huis Welna